Kis családom

Szösszenetek a családi életből

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friss topikok

  • gyuruorsi: Persze, majd belejön :) Így is tök ügyes, hogy ilyen hamar próbálkozik :) (2011.07.02. 09:28) A szobatisztaság kérdése
  • annad: @gyuruorsi: :) ami azt illeti Dávid is hasfájós volt, de már majdnem 6 hónapos volt mire a bloghoz... (2011.06.30. 19:29) egy kis történelem
  • annad: Már elhiszem apukájának, hogy tud egyedül lépegetni Dávid, mert tegnap délután többször is odalépe... (2011.03.22. 19:51) Elmúlt hetek...
  • Tuti: Boldog 6 hót! :) (2010.11.04. 15:21) 6 hónapos "pici" fiú
  • Norcmorc: Ezt meg hol lehet lájkolni????? :-) (2010.11.03. 16:24) Pajtások

A szobatisztaság kérdése

2011.06.26. 21:27 - annad

Vettünk egy bilit Dávidnak csütörtökön. Péntek reggel ébredés után az apja ráültette és egyből belepisilt, hogy mennyire volt tudatos nem tudom, de ami utána jött... Elvittem a bilit kimosni, közben Dávid követelte vissza, gyorsan kitakarítottam, visszaadtam, ő meg gyorsan belekakilt:) utána mi elutaztunk, így anyuék vigyáztak rá, szombaton semmi, majd vasárnap reggel ismét bilibe intézte a dolgát. És ami miatt nagyon büszke vagyok rá: mikor hazaértünk rátettük a bilire, de semmi, majd felöltöztettem, kicsit késöbb, úgy tűnt kakilnia kell, mert gugolgatott, fogta a pocakját és sirdogált, olyan volt mintha visszatartaná, és tényleg! Gyorsan szaladtunk a bilihez és ő meg szépen elvégezte a dolgát:)

Következtetés: a gyerek egyértelműen tudja mire való a bili és nem szereti a teli pelenkát!

Kételyek: de mégis hogyan lehet egy ilyen pici fiút szobatisztaságra nevelni? hogyan fogja a még nem beszélő fiam közölni velem, hogy menni kell? a nagy dolog még csak hagyján, hiszen nagyjából tudom mikor van, meg látszik a fején is, nade a pisinél??? Itthon még talán odamegy a bilihez és jelzi, hogy mi a szitu, de elmerjem e majd vinni pelus nélkül bárhova is???

Ezek megválaszolása még hosszú idő szerintem, egyenlőre tesztelünk, semmit nem erőltetünk, de miden alkalommal, mikor van produktum a biliben örömtáncot járunk, cselekszünk ösztönszerűen, esetleg beszerzek egy könyvet, hogy hogyan is kellene... és várunk... és az is lehet, hogy pár hét mulva lekerül a pelenka nappalra végleg (mert azt már végképp nem tudom elképzelni, hogy éjszaka se legyen...) de az is meglehet, hogy szépen feladjuk és majd 2 éves korában újra próbálkozunk.

kiváncsian várom a következő napokat, heteket...

A bejegyzés trackback címe:

https://kiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr453017090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyuruorsi 2011.06.30. 16:39:31

Gratula a nagyfiúhoz :)

annad 2011.06.30. 19:31:47

@gyuruorsi: köszi, de ne siessük el, szerintem nem lesz ebből semmi, napi kb egy bilizés van, de nem baj, nem akarom erőltetni, hiszen még olyan pici, majd megtanulja... Ma például jelezte, hogy kell valami, irány a bili, ráült, majd felpattant és állva pisilt... felfoghatjuk úgy is, hogy tudja, hogy a fiúk állva csinálják:)

gyuruorsi 2011.07.02. 09:28:05

Persze, majd belejön :) Így is tök ügyes, hogy ilyen hamar próbálkozik :)


süti beállítások módosítása