Kis családom

Szösszenetek a családi életből

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friss topikok

  • gyuruorsi: Persze, majd belejön :) Így is tök ügyes, hogy ilyen hamar próbálkozik :) (2011.07.02. 09:28) A szobatisztaság kérdése
  • annad: @gyuruorsi: :) ami azt illeti Dávid is hasfájós volt, de már majdnem 6 hónapos volt mire a bloghoz... (2011.06.30. 19:29) egy kis történelem
  • annad: Már elhiszem apukájának, hogy tud egyedül lépegetni Dávid, mert tegnap délután többször is odalépe... (2011.03.22. 19:51) Elmúlt hetek...
  • Tuti: Boldog 6 hót! :) (2010.11.04. 15:21) 6 hónapos "pici" fiú
  • Norcmorc: Ezt meg hol lehet lájkolni????? :-) (2010.11.03. 16:24) Pajtások

Egy átlagos nap

2010.10.22. 16:13 - annad

 Amikor nincs semmi extra program, akkor egy átlagos napunk többnyire az alábbiak szerint zajlik:

reggel 7 óra körül ébred Dávid (egy hete ez még fél 9 volt, de sajnos a héten már végig ilyen korán kelt), ekkor pelus csere, majd reggeli. Utána van egy kis játék, kb 1 - 1,5 óra, majd visszafekszik még egy órácskát aludni! Eközben én is megreggelizem, kicsit pakolászom, elkészíten az ebédjét (ami hála a szuper pároló, turmixolo cuccomnak 15-20 perc). 10 óra körül felébred és eszik egy kis gyümölcsöt.

 

 

Fél 11 - 11 körül kimegyünk sétálni, ilyenkot kb 2 órát vagyunk a levegőn, sétálunk, játszunk a szomszéd gyerekekkel.

 

 

 

 

 

Utána kicsit még játszunk a lakásban, majd 1 óra fele megebédel a kis tökös. Ebéd után alszik kb 2 órát (jobb napokon 3-at is:)). Heti kétszer legalább igyekszem ilyenkor én is aludni vele, ezt nagyon szeretem, utána olyan fitt vagyok az este hátralevő részére. Ha meg nem alszom vele, akkor főzök magamnak valamit vagy rendet rakok, mosok, netezem, olvasok, stb... fél5 -5 körül eszi meg az uzsonnát, ami vagy gyümölcs vagy tejpép gyümölccsel. Uzsi után újra kimegyünk a levegőre, korábban még 2-3 órára, most a hidegben, meg mert hamar sötétedik már csak 1-2 órára megyünk ki. Sajnos 6 körül már muszáj bejönni mert sötét van, és ez egyre roszabb lesz.

 

 

Attól félek, hogy a délutáni séták teljesen el fognak maradni, vagy a babakocsiban fogja az alvás felét produkálni. Bár mint, ahogy az a képen is látszik ez egyáltalán nincs ellenére:)

 

 

 

 

6 óra fele bejövünk, jobb esetben apuka is hazaér ilyenkorra és játszhat vele, ha nem akkor én még kicsit játszom vele vagy együl elszórakztatja magát. Fél nyolc körül szoktunk fürdeni, aztán vacsora és alvás!

Persze ez a jól hangzó napirend rögtön felborul, amint elmegyünk valahova, vagy bealszik az ebéd előtti séta alatt hosszasan, mert akkor délután csak 3 körül alszik el és elmarad a délutáni levegőzés. Ami fix mindig, az az esti lefekvés, addigra már kellőképpen fáradt és elalszik időben!

Sajnos még egyszer szokott éjjel is enni, olyan 2-3 óra fele, remélem ezt hamarosan elhagyja és ezzel mérhetetlenül boldoggá teszi a szüleit:)

Remélem a jó idő (értem ezalatt a csapadékmentes időt) még sokáig megmarad és így sok időt tudunk kint tölteni a szabadban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr142391174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuti 2010.10.24. 00:19:50

Szurkolok nektek, hogy elmaradjon az éjszakai etetés, nálunk elmaradt, 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, bár nálunk nincs ilyen korán alvás, fürdetés, csak kb 9-10 után. bár ez engem nem zavar, így sokáig alszik a tündérkém. néha a sorozatok miatt bezavar a késői fürdetés, de hát vmit vmiért, nem? és azon ne aggódj, hogy jó édesanya vagy-e, mert maximálisan az vagy!!!! és tudod, hogy miért? mert egy áldott jó kisfiú anyukája vagy, és ő ezzel hálálja meg, hogy ő ilyen jó! puszi, Betti

annad 2010.10.25. 21:46:06

De jó nektek, mondjuk nem vészes nekünk sem, mert félálomban eszik és alszik is tovább, 10 perc az egész, csak nem olyan jó felkelni 10 percre sem... Korábban ő is késöbb feküdt, 9kor fürdettünk, de valahogy egyre előrébb hoztuk, vagyis ő állította így be magának, szinte szószerint kikövetelte, így lett most fél 8.


süti beállítások módosítása