Kis családom

Szösszenetek a családi életből

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friss topikok

  • gyuruorsi: Persze, majd belejön :) Így is tök ügyes, hogy ilyen hamar próbálkozik :) (2011.07.02. 09:28) A szobatisztaság kérdése
  • annad: @gyuruorsi: :) ami azt illeti Dávid is hasfájós volt, de már majdnem 6 hónapos volt mire a bloghoz... (2011.06.30. 19:29) egy kis történelem
  • annad: Már elhiszem apukájának, hogy tud egyedül lépegetni Dávid, mert tegnap délután többször is odalépe... (2011.03.22. 19:51) Elmúlt hetek...
  • Tuti: Boldog 6 hót! :) (2010.11.04. 15:21) 6 hónapos "pici" fiú
  • Norcmorc: Ezt meg hol lehet lájkolni????? :-) (2010.11.03. 16:24) Pajtások

Hanna Sára

2014.09.10. 15:25 - annad

Ahogy az előző posztban emlitettem kistestvér született, Hanna Sára, aki 2014.03.17-én látta meg a napvilágot.

A terhesség teljesen rendben ment, Január 20-ig még dolgoztam, úgyhogy csak kevesebb, mint két hónapom maradt otthon. Nem is volt ez most olyan nyugis, mint anno Dáviddal, mert már volt Dávid, így a délutánok már nem pihenéssel teltek, de azért kicsit fel tudtam töltődni a szülés elött.

Hanna is éppúgy, mint Dávid császármetszéssel született, de nem volt utána semmi probléma, nagyon hamar felépültem, talán még hamarabb, mint mikor Dávid született.

születéskori méretek: 52cm, 3430g, kicsit duci volt mikor megszületett, de nagyon sokat fogyott az első pár nap. Egyhetesen 3170g-ot mértünk, de aztán szépen elkezdett hízni.

Viszonylag sötét és hosszabb hajjal született és az orra teljesen be volt nyomódva, de Rita a szülésznő ügyesen megigazította neki, így én már csak a szép nóziját láttam:) Nagyon szép babának született (persze én elfogult vagyok), de a kórházban is csodájára jártak:)

Az elmúlt majdnem félév hol jobban, hol roszabbul telt. Az elején nagyon hasfájós volt Hanna, de szerencsére kb 2 - 2,5 hónapos korára elmúlt, addig meg sokat volt rámkötve rugalmas kendőben, mert az nagyon megnyugtatta. egyébként éppúgy, mint Dávidnak neki is a gripe water segített. Sajnos itthon már nem lehet kapni így angliából kellett hozatni, de megérte. Jelenleg a fogzás árnyékolja be napjainkat néha, bár viszonylag jól viseli a megpróbáltatásokat. 08.31-én kibújt az első két fogacskája, vagyis két pici ponton áttörték az ínyt reggelre, majd az elmúlt napokban szépen áttörtet a tüskék teljes hosszában és most növekszenek a fogak, egyre nagyobb rész bújik elő. Eléggé folyik a nyála szegénykének, bár közel sem ömlik neki annyira, mint Dávidnak ennyi idősen, emlékszem neki nyálfogót kellett hordania...

Mozgás: Ő is nagyon hamar kezdett forogni, mindkét irányba, csakúgy, mint Dávid. 1 hónaposan megfordult hasról hátra és ez nem csak egyszeri alkalom volt, hanem innentől kezdve ezt folyamatosan csinálta... Igaz kicsit nehéz volt még neki, de nem adta fel... Hátról hasra pedig 3,5 hónaposan fordult át. A fogásban nem volt olyan ügyes, mint Dávid, meg meg ragadta ugyan a játékokat, de még nem tudta 3 hónaposan hosszan tartani és rágcsálni..., sőt még 4 hónaposan sem tudta túl hosszan, inkább 5 hónapos korára jutott el odáig, hogy már masszivan fogja a játékokat, rágókákat és régcsálja őket... Sokat van nagyon a földön gurul mindenfele, illetve kúszik picit, de nagyon küszködve, és elkezdett a napokban tolatni is. Néha már kinyomja magát négykézláb és rugózik. Ezt napról napra ügyesebben csinálja és egyre hosszabban tud rugózni. Ilyenkor rendkívül elégedett magával és várja a dicséretet.

Természet: Nagyon jókedvű, kiegyensúlyozott baba, sokat kacag. De nagyon kis kényes, igazi borsószem királykisasszony. Ha valamira ráfordul, ami kicsit megnyomja, egyből sikít, tulajdonképpen, ha bármi nem tetszik neki, azonnal sikít, vagy nyafog..., már most nagyon tud kényeskedni... Nagyon akaratos. De egy kis tünemény:)

Méretek: 1 hónaposan szintén 52 cm, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem nőtt, hanem a kórházban születéskor ugye másképp mérik, uh az nem annyira mérvadó..., sólya ekkor 4050g, 2 hónaposan 4620g, 3 hónaposan 59 cm és 5720g a védőnői mérés szerint, otthon 5480g-ot mértünk..., 5,5 hónaposan 7100g-ot mértünk. Centit most nem tudom, de jövőhéten lesz 6 hónbapos, akkor majd megméri a védőnő. ruhákból most 68-74-eseket hord, sokat nyúlt az utobbi hetekben...

Dávid és Hanna: a testvérek imádják egymást, Dávid első perctől teljesen odavolt érte, bár volt egy kis féltékenykedés, de nem Hannára vetitette ki, hanem az első pár hétben nagyon kezelhetetlen volt Dávid, mindenfélével próbálkozott, nagyon rossz volt, de szertinünk, így próbálta csak magára vonni a figyelmet, pedig nagyon odafigyeltünk, hogy ne szoruljon háttérbe, valaki mindig foglalkozott vele... Egyszer édes volt meg is jegyezte, mikor a Dédi mondta, neki, hogy most sokat foglalkozunk a Hannával, mert még kicsi, ő visszaszólt, hogy de hát vele is sokat foglalkozunk, ekkor megnyugodtam, hogy tényleg nem érzi úgy, hogy elhanyagoljuk... De ez a rosszalkodós időszak is elmúlt és persze vannak néha megnyilvánulásai, hogy de miért lehet Hanna még ébren, mikor neki már aludni kell, stb..., de ez szerencsére ritkán van, meg első perctől nagyon igyekeztünk úgy beállítani a napirendet, hogy legalább az esti fekvés ideje kb egyidőben legyen.... Az elején persze ez még necces volt, de mostanra abszolút működik, mindkét gyerek 8 körül alszik:) Jelenleg a gyerekek "szerelmesek" egymásba, Dávid napi ezer puszit ad Hannának, Hanna pedig csodálattal nézi Dávid minden rezdülését. "kommunikálnak", Dávid kiált egyet, Hanna próbálja leutánozni, majd kacagnak... Ha Dávid épp nem foglalkozik vele, akkor Hanna kacérkodik vele, hogy szóljon már hozzá... Nagyon édesek, nem tudok betelni a csodálatukkal.

Napirend: Hát Hanna napirendje leginkább a rugalmas szóval jellemezhető:), mivel kénytelen szegény alkalmazkodni a Dávidhoz. Szóval Hanna olyan 7 óra fele szokott kelni, attól függően, hogy mikor evett hajnalban 4 - 6 között szokott valamikor, ha 5 előtt eszik, akkor általában visszaalszik egyből 7-fél 8 ig, ha viszint 5 után, inkább 6 fele eszik, akkor sokszor már vissza sem alszik, de azért ilyenkor is még egy fél órácskát simán elgagyorászik az ágyában. De párszor már arra is volt példa, hogy 7-ig nem kelt fel...  És persze arra is van néha példa, hogy mégis megébred éjszaka 3 körül, de ekkor is csak reggel eszik újra... Szóval a délelötti evés attól függ, mikor evett hajnalban... Ha minden jól megy, akkor 9-10 körül eszik valami gyülölcsöt, rizspehellyel vagy babakekszel, de előfordul, hogy a reggel úgy jön ki, hogy nem bírná ki Hanna, míg hazaérünk az oviból (többynire mi visszük Dávidot), ezért ovi előtt adok neki még egy kis tápszer, amennyi jól esik neki és 10-11 között adok neki csak gyümölcsöt, ekkor süritő anyag nélkül... Ebéd (valami zöldség, hús, rizs, ilyesmi) fél1-1 körül van, ezt most, hogy elkezdődött az ovi igyekszem 1-fél2-re kitolni, hogy az uzsi megfelelően jöjjön ki, fél5-5-re, mert mi megyünk többnyire Dávidért, ha szép idő van akkor sétálva és akkor uzsizik, ha hazajöttünk.  Uzsira tejberizspépet eszik legtöbbször, de van, hogy gyümölcsöt kap ilyenkor is. Ovi után jó időben estig (fél7-7) a játszótéren maradunk, utána Dávidnak vacsi, fürdés mindkét gyereknek, majd Hannának tápszer, Dávidnak mese, kb egyszerre végeznek és alvás... És jön a mi időnk apával:):):)

Nem mondom, hogy egyszerű két gyerekes anyának lenni, sokszor a hajamat tépem, de egyetlen mosollyal le tudnak venni a lábamról és feledtetni tudják az összes bosszuságot.

Zárszónak csak annyi, hogy IMÁDOM őket, és most már Hanna Sára megérkezésével tényleg teljes a család!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr536670059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása