Kis családom

Szösszenetek a családi életből

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friss topikok

  • gyuruorsi: Persze, majd belejön :) Így is tök ügyes, hogy ilyen hamar próbálkozik :) (2011.07.02. 09:28) A szobatisztaság kérdése
  • annad: @gyuruorsi: :) ami azt illeti Dávid is hasfájós volt, de már majdnem 6 hónapos volt mire a bloghoz... (2011.06.30. 19:29) egy kis történelem
  • annad: Már elhiszem apukájának, hogy tud egyedül lépegetni Dávid, mert tegnap délután többször is odalépe... (2011.03.22. 19:51) Elmúlt hetek...
  • Tuti: Boldog 6 hót! :) (2010.11.04. 15:21) 6 hónapos "pici" fiú
  • Norcmorc: Ezt meg hol lehet lájkolni????? :-) (2010.11.03. 16:24) Pajtások

22 hónapos

2012.03.03. 21:03 - annad

Dávid ma lett 22 hónapos, ismételve önmagam, újra csak azt tudom mondani, hogy szalad az idő... A szokásos status update következik!

méretek: 90cm, 14kg, 23-as láb

beszéd: egyre több szót használ, de továbbra is csak ritkán köti össze őket. Néha mond két szavas "mondatokat", de ez tényleg csak nagyon ritkán fordul elő! A legnagyobb fejlődés ezen a téren, hogy a cumi végre nem hamma, hanem cuii, és most már, ha éjjel kiesik az ágyból a cumi, akkor sem hammát kiabál, hanem cuiiit, ami nagy dolog, ugyanis, szinte minden szót ismétel, amit mondunk, de a cumira nem volt korábban hajlandó, csakazért is hammát mondott rá... Aztán gondoltunk egyet és úgy döntöttünk nem adjuk oda a hammáért a cumit, és láss csodát, megtanulta a szót:)

evés: most a kolbászt kicsit hanyagoljuk, gondolom miután 2 hónapig folyamatosan kolbászt evett megunta... Most eszik mindent, de továbbra is a levesek csúsznak a legjobban. És végre eszi a kenyeret is rendesen, mert az korábban nem ment, csak a felvágott magában... Na most is azzal kezdi, de legalább a végén megeszi a kenyeret is többnyire... Egyre ügyesebben eszik egyedül, ez abban látszódik, hogy kevesebbet kell utána takarítani:)

alvás: Este 7 - fél 8 körül fekszik le és reggel 7-8 körül kel, sajnos mostanában ez inkáb 7 körül van mint 8 körül... de hiába próbálnánk este késöbb letenni, hogy tovább alhassunk nem megy... vagy nem bír este fennt maradni vagy ugyanúgy felkel regel, így marad inkább a korai fekvés, legalább az esténk kicsit hoszabb és nyugodtabb, a reggel meg csak hétvégén necces... tápszer még mindig csak este van, aminek nagyon örülünk... Tea még van, de nagyon híg változatban. Egyre sűrübben fordul elő, hogy kb 11 és reggel 5-6 között már nem kell bemenni hozzá egyáltalán... De azért többnyire még van egy körünk éjjel is... De ez már nem vészes a korábbiakhoz képest. Ekkor vagy iszik egy keveset vagy csak a cumit kéri, ami azt jelenti, hogy szörnyen lusta és kihasznál minket, mert van, hogy elkezd kiabálni, hogy CUIII..., mi rohanunk, majd kiderül, hogy ott fekszik a cumi 20 centire a szájától, de lusta kinyújtani érte a kezét... hááát igen nem ez az egyetlen dolog, amivel hülyét csinál belőlünk...:)

játék: az az igazság, hogy mostanában nagyon nehéz már vele bennt játszani, mert nem igazán kötik le a játékai, pedig van bőven, hatalmas választékban, de már unja őket és nem is nagyon szeret hosszasan a fenekén maradni... Így leginkább táncolni szoktunk vagy bujócskázni... Minden nap kell vele gyúrmázni, mert azt nagyon szeret, de azt is viszonylag hamar megunja vagy el kezd rosszalkodni (szétdobálni mindent) és akkor el kell pakolnia a gyurmát... szeret még puzzleozni (két darabos), ebben nagyon ügyes, olyan van neki, amiben az anyaállatot kell a gyerekállattal összepárosítani... Szoktunk még formabedobózni is, de már az sem jelent túl nagy kihívást neki... szóval továbbra is a szabadtéri játékok a legjobbak, motor, futóbicikli, és a jóidőnek köszönhetően újtra a játszótér... És a nagy fejlődés, Dávid már nem olyan durva, mint korábban! Na azt nem mondanám, hogy sosem lök meg senkit, de azért sokat fejlődött...

egyéb: továbbra is próbál önállóan csinálni dolgokat, mindenben segít, felül mellém a konyhapultra főzni, ilyenkor a saját kis táljában kenyér héjat vagy kekszet főz:), ha letörlöm az asztalt, ő is letörli, porszívozni még mindig nem lehet mellette, mert ő is akarja csinálni... Elkezdtünk újra babaúszni. Még mindig imádja az állatokat, könyben, tvben élőben... nagyon szeret könyveket lapozgatni, a mesét még ritkán hallgatja végig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr794286880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása